Welkom
Welkom Wie ben ik? Werkwijze Voor wie? Consult Contact Links Schilderijen
 

 

   
CliŽnten over mij
Trainingen
Sa Calma
Lowakimo
 
 
 
Mariposa logo

 

KrachtSteen workshop

Regelmatig organiseer ik krachtSteen workshops. Je zoekt thuis of tijdens je de workshop stenen die je graag wilt beschilderen. De workshop begint met een meditatie om de creatieve scheppende en intuïtieve energie wakker te maken. Hierdoor creëren we de mogelijkheid om technieken en kleuren die heel verrassend en vernieuwend zijn, tot ons te laten komen. Vervolgens gaan we aan de slag en schilderen we 1, 2, 3 of meer stenen. We ronden af met het uitwisselen van ervaringen. 

Tot slot krijg je van mij een quote vanuit de energie die jouw steen bij me oproept. Er is per workshop plaats voor 7 personen. De kosten zijn €35,00 pp. Opgeven kan via de contactpagina.

 

Beleving vanuit het oude Egypte

Ik geef regelmatig belevingen waarbij de symbolen en goden uit het oude Egypte in een dieptemeditatie tot leven komen. Denk hierbij aan Isis, Horus en de Ankh. Degene die voor jou een persoonlijke boodschap heeft, zal in jou tot leven komen. Kijken met het oog van je hart is daarbij een sleutel. De wijsheid en inzichten zijn zeer persoonlijk en transformerend.

We beginnen door middel van een meditatie met het opruimen van eventuele blokkades om vervolgens helemaal open te gaan staan. Via geleide meditatie ontdekken we via de symbolen zeer persoonlijke inzichten. 

Ik deel graag de ervaring van Anna over een eerdere beleving: "Allereerst wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Meditatie in deze vorm is voor mij nog onbekend terrein, waardoor ik enigszins gespannen was. Al kon ik de eerste helft goed meekomen en merkte ik dat ik vrijer en dieper kon ademhalen. De tweede helft kon ik mijn focus niet goed vasthouden, had ik moeite om mij te concentreren. Ik hoorde de vogeltjes buiten fluiten en voelde mij een beetje ongemakkelijk. Wat mij het meeste raakte was de Orakel-kaart die ik trok. Dat was zó treffend! Voor mij een teken dat op de goede weg ben. Twee dagen na de meditatie merkte ik dat waar ik mee bezig was, mij diepe vreugde schonk, om mijn hart werd het warm en mijn onderbuik gevoel tintelde! Een gevoel dat ik heel lang niet meer gevoeld heb… iets wat ik kwijt was en wanhopig probeerde terug te vinden.
Ik weet nu wat mij te doen staat! Dank je wel dat je mijn gids wilde zijn voor deze bijzondere ervaring.”

De kosten zijn €35,00 per persoon. Informeer graag via de contactpagina wanneer de eerstvolgende beleving gepland staat.

 

Meditaties

Ik regelmatig meditaties in mijn praktijkruimte. De reden waarom de meeste mensen hebben geprobeerd om te mediteren en tot de conclusie zijn gekomen dat het erg moeilijk of onmogelijk is, is omdat ze het proberen te doen. Je kunt geen meditatie doen, je kunt wel meditatief worden. Meditatie is een bepaalde kwaliteit, een staat van zijn. Als je je lichaam, je geest, je energieën en je emoties tot een bepaald niveau van volwassenheid cultiveert, ontstaat vanzelf een meditatieve staat van zijn. Onze geest houdt niet van meditatie, want wanneer je je lichaam stilhoudt, wordt de geest ook stil. Als je leert hoe je je lichaam absoluut stil kunt houden, door bijvoorbeeld meditatie en/of yoga, zal je geest ook stil worden. Wanneer je meditatief wordt, word je baas over je geest met als gevolg minder stress en angsten, een toename van mentale alertheid en focus en meer zelfbewustzijn. 

De meditaties worden ondersteund door etherische oliën.

Informeer graag naar de opkomende meditaties de contactpagina. We starten om 10.00 uur en sluiten omstreeks 11 uur af met een kop thee en het uitwisselen van ervaringen. De groep zal uit maximaal 8 personen bestaan. De kosten zijn €7,50 per persoon per keer. Opgeven kan via de contactpagina.

Reacties van deelnemers

"Ik heb tijdens de meditatie ervaren hoe het voelt om af te schakelen van de gedachten van alle dag. Los te laten en in mijn lichaam te keren. Ik voelde me heel ver weg. Een heerlijke energie vulde me en mijn hart vloeide over. Ik wilde graag loslaten maar besefte juist dat ik wil vasthouden wat me lief is en los wil laten wat negatief voor me is. Dat besef geeft me een geweldig gevoel."

"vasthouden wat me lief is
loslaten wat negatief is"

"Je schepte een sfeer van veiligheid waardoor het mogelijk was om alles, maar dan ook alles los te laten en zo een laag te bereiken die voor aanvang van de meditatie onbereikbaar en onmogelijk leek.”

Upa Yoga

Ik ben al een tijd een enthousiaste deelnemer aan Yoga-programma’s die door Isha Foundation, opgericht door Sadhguru Jaggi Vasudev, gegeven worden. De afgelopen tijd ben ik getraind om Upa Yoga te mogen organiseren. Upa Yoga is de verzamelnaam voor tien eenvoudige maar krachtige oefeningen die de gewrichten, spieren en energiesystemen activeren. Gebaseerd op een geavanceerd begrip over de werking van het menselijk lichaam, verdrijft Upa Yoga traagheid in je energie.
In het menselijk systeem stroomt energie langs 72.000 routes die nadi's worden genoemd. Bij de gewrichten ontmoeten de nadi's elkaar en vormen knooppunten, waardoor de gewrichten als het ware energie-pakhuizen worden.
Upa Yoga activeert deze energie en smeert daarmee ook de gewrichten, waardoor een gevoel van alertheid en levendigheid ontstaat. Upa Yoga betekent in essentie "sub-yoga" of "pre-yoga". Het is een goed startpunt voor diegenen die nog onbekend zijn met yoga, het wordt tevens gebruikt ter voorbereiding op andere vormen van yoga. Enkele voordelen zijn: verlichting van stress en vermoeidheid, versterken van gewrichten en spieren, verjonging van het lichaam, ondersteunend bij jetlag en lange reizen.

Zie ook het volgende  filmpje op YouTube.

Iedere eerste zaterdag van de maand begeleid ik een Upa Yoga oefening. De voertaal tijdens Upa Yoga is Engels en de toegang is gratis. Inloop is vanaf 9.45 uur en we beginnen om 10 uur. De sessie duurt ongeveer een uur. Neem graag je eigen yogamatje en kussen mee, er zijn maar een beperkt aantal beschikbaar. Opgeven kan via de contactpagina.

 

 

 
   

 

 
       
   
(C) 2022 Mariposa
Disclaimer
Over deze site